Sarnavka: “Na koncu ćemo plakati za Grabar-Kitarović, ona nas je bar uveseljavala”

Dugogodišnja aktivistica za ljudska prava Sanja Sarnavka, nekadašnja predsjednica udruge B.a.b.e. u četvrtak se osvrnula na današnji komenar predsjednika Zorana Milanovića o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost splova Višnje Ljubičić.

Milanović je rekao da se ne može ni sjetiti njenog imena što, dodao je, svjedoči o njenom radu. “A na čijem je trošku on već cijeli svoj životni vijek, ako nije na trošku poreznih obveznika? On naprosto nije u stanju argumentirano razgovarati i ide uvijek na osobno i vrijeđa ljude, ali stvarno ispod pojasa. I to ne bi bilo u redu ni da je građanin RH, a ne predsjednik koji bi trebao unositi stabilnost, ne biti nasilan i pokazivati svojim primjerom kako se vodi suvisla, zrela komunikacija u društvu. Ovo što radi je vrlo loše i destruktivno za Hrvatsku”, rekla je Sarnavka u razgovoru za N1.

Podsjetila je da je Milanović rekao da ćemo plakati za Pernarom te ustvrdila da ćemo mi na kraju plakati za Kolindom Grabar-Kitarović. “Ona nas je barem uveseljavala. A ovo nije veselo”, zaključila je.

Podsjetimo, Milanović je danas sudjelovao na komemoraciji u povodu obilježavanja 78. obljetnice talijansko-četničkih zločina nad mještanima Gata i okolnih poljičkih sela u zaleđu Omiša. Novinarima je dao izjavu, u kojoj je, između ostalog, govorio o pravobraniteljici i udruzi B.a.b.e.

“Drago mi je da se javila pravobraniteljica … kako se ono zove? Ja se kao predsjednik ove države nisam mogao sjetiti kako se ta osoba zove. Ona je osam godina radila taj posao, ali ja ne znam kako se ta osoba zove. To sve govori. Ja joj kažem da nikoga nisam uvijedio, ali neću ljude koji smatraju da se na hrvački meč može doći s nožem”, rekao je.

Dodao je da ukazuje na način na koji se radi u civiliziranim državama. “Onda valjda imam pravo ponekad otići pola koraka unaprijed. Moram poručiti i gospođama iz B.a.b.a. da mijenjaju ime i osobu koja ih predstavlja. Usput da vam kažem, gospođa Orešković je kazala da se tamo okupljaju kriminalci i prostituke, a tamo sam odlazio od 2017. do 2020., i upoznao Jagodu Bujić i neke sveučilišne profesore. Na meni je da upozorim – imam posla s prevarantima! Imam još više živaca nego što vi mislite, ona je tako njih okvalificirala. Nikada nisam napadao žene!”, poručio je predsjednik.

Komentiraj