‘Šaputanje na jastuku’ je jedno od najpopularnijih ostvarenja u karijerama Rocka Hudsona i Doris Day

‘Šaputanje na jastuku’ (Pillow Talk) je američka filmska komedija u režiji Michaela Gordona, poznata kao jedno od najuspješnijih ostvarenja žanra tzv. seksi komedije, svoju je premijeru doživjela 6. listopada 1959. godine.

Protagonisti, koje tumače Rock Hudson i Doris Day, su inžinjer plejboj Brad Allen i dekoraterka Jan Morrow, koji se nikada nisu sreli, ali se ipak poznaju s obzirom da su stjecajem okolnosti dijelili telefonsku liniju, pri čemu je Jan razvila duboku antipatiju prema Bradovom životnom stilu. Radnja prikazuje kako se Brad u nju, nakon što ju je slučajno sreo, zaljubi, te je pokuša zavesti stvarajući lažni identitet teksaškog naftnog tajkuna, i izazivajući niz peripetija u kojima će Jan pomagati njen feminizirani najbolji prijatelj kojega tumači Tony Randall.

‘Šaputanja na jastuku’ su doživjela izuzetan komercijalni uspjeh, postavši jedno od najpopularnijih ostvarenja u karijerama Rocka Hudsona i Doris Day. Zahvaljujući svojoj ulozi i Randall je stekao slavu te nastavio karijeru kao uspješan filmski i televizijski komičar.

Godine 2003. je snimljen film ‘Down with Love’ koji predstavlja svojevrsni remake/homage originalnom ostvarenju, a u kome se Randall pojavljuje u cameo ulozi.

Komentiraj