HINA/ Damir SENČAR

Samobor izgubio spor protiv Mije Crnoje

Grad Samobor izgubio je spor koji je pokrenuo protiv bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje zbog zemljišta na kojem je Crnoja, umjesto kuće, sagradio baraku. Samobor je tražio raskid ugovora, ali ga nije dobio.

“To je nepravomoćna presuda. Tužbeni zahtjev je bio usmjeren na raskid ugovora s Crnojom oko građevinskog zemljišta”, rekli su za Index iz Grada Samobora. “U ugovoru je stajala odredba da gradnja kuće mora početi u roku tri godine, ali sud je procijenio da rok gradnje nije bitna stavka ugovora tako da ugovorna strana zadržava pravo da i nakon isteka roka ispuni svoju obvezu”, objasnili su.

Mijo Crnoja je, podsjetimo, bio ministar s najkraćim stažom u Vladi. U ulozi ministra branitelja bio je samo šest dana. Iz Vlade je otišao kjada se doznalo da je Crnoja prijavio da živi na adresi Gradna 85/G u Samoboru. Na toj adresi je bila samo malena baraka od paleta. Naknadno se otkrilo da je riječ o zemljištu koje je Crnoji kao ratnom veteranu dodijelio Grad Samobor pod uvjetom da u ugovornom roku na njemu izgradi obiteljsku kuću u svrhu stambenog zbrinjavanja.

Komentiraj