HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SABOR Strenja Linić o 3. maju, Glasnović kritizira medije

Mostova saborska zastupnica Ines Strenja Linić u srijedu je u Saboru zatražila stanku zbog brodogradilišta 3. maj. Naglasila je kako se približava najgori mogući scenarij. “Radnicima neće biti isplaćena plaća i nema novca za dovršenje započetih brodova, ako se to ne razriješi narednih dana”, rekla je sa saborske govornice.

“Riječkom škveru prijeti kolaps zbog povezanosti s Uljanikom i od Vlade se očekuje rješenje”, kazala je Strenja Linić i poručila: “Potpredsjednice Vlade Dalić, potez je na vama”.

Dodala je da je u pitanju 10 tisuća radnih mjesta onih koji rade u brodogradilištu i kooperanata. “Ovo što se trenutno događa ipak je ono na što sam upozoravala. Nova kriza je buknula ovih dana jer Uljanik grupa ne može dio novca vratiti 3. maju jer je rečeno da sanacijski kredit Uljanika ne smije završiti u Rijeci”, rekla je.

Dodala je da posla ima, ali nema novca za nabavku materijala i za plaće. Za to stanje prozvala je upravu riječkog škvera.

Nezavisni Željko Glasnović kritizirao je, pak, medije, prenosi Dnevnik.hr. “Kad bi čitali medije mislili bi da je najveća unutarnja prijetnja Zdravko Mamić. Dobili smo disfunkcionalnu državu. Imamo dva ključna problema, prvi je moralno-etički, a drugi je kadrovski”, rekao je.

SDP-ov Marko Vešligaj govorio je o problemima s financiranjem čišćenja snijega koje imaju jedinice lokalne samouprave, a Goran Aleksić iz Kluba Živog zida i SNAGA-e govorio je o dvije nove pravomoćne presude koje su bitne za hrvatske dužnike te o jednoj presudi EU-a.

Komentiraj