Patrik Macek/PIXSELL

SABOR Bulj ‘zaradio’ opomenu, o Kujundžiću poslijepodne

Opomenom Mostovu zastupniku Miri Bulju zbog kršenja Poslovnika Hrvatski sabor u četvrtak je nastavio skupni rad, Sabor će poslijepodne raspraviti oporbeni zahtjev za iskazivanjem nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Ta će rasprava početi u 15 sati, a prije toga raspravit ćemo prijedlog novog Zakona o knjižnicama i izmjene Zakona o zaštiti okoliša, najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Prije toga Jandroković je Bulju izrekao opomenu zbog kršenja Poslovnika. Bulj je, pozivajući se na povredu Poslovnika zaostalu od srijede, prozvao ministra uprave Lovru Kuščevića da je ciljano srušio referendum, referirajući se na pisanje dijela medija da nije skupljeno dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja o ukidanju Istanbulske konvencije i promjeni izbornog zakonodavstva.

“Uglavnom, ovo je diktatura i ciljano odnarođenje ministra Kušćevića, koji je i osobno kazao da će sve učiniti da se sruši demokratske potpise koji su tražili referendum oko izbornog zakona, da ovdje ne budu ljudi koji imaju 300 glasova i koji su samo poslušnici u parlamentu”, izjavio je Bulj i zaradio opomenu.

Komentiraj