Sabo: “Vukovar je grad kojeg izbjegavaju i investitori zbog nesigurnosti”

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a Željko Sabo  osvrnuo se na nedavni sukob navijačkih skupina između Hrvata i Srba u Vukovaru. Naglasio je kako taj problem ugrožava kompletnu sigurnost u Vukovaru, a mogu ga riješiti Čelni čovjek SDSS-a Milorad Pupovac i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Milorad Pupovac vrlo dobro zna i pozna ovu situaciju. Međutim, žalosno je da netko zbog nekoliko tisuća glasova dovodi djecu i građane Vukovara u situaciju nesigurnosti”, ustvrdio je na konferenciji za novinare Sabor, bivši vukovarski gradonačelnik.

Ocijenio je da nitko ne griješi kada Vukovar naziva gradom slučajem.

Penava odgovoran za nemire u Vukovaru

Vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu optužio je da svojim dolaskom na poziciju izvršne vlasti nije u Vukovar donio mir, nego je svojim ponašanjem i djelovanjem unio nemir pa kako je kazao, ne može nikako biti aboliran za nedavni sukob navijača u Vukovaru.

Sabo je kazao i kako je, dok je on bio gradonačelnik, dogovorio spajanje vukovarskih dječjih vrtića koje razdvojena pohađaju djeca hrvatske nacionalnosti i srpske nacionalne manjine, ali da to u tadašnjem Gradskom vijeću nisu podržali HDZ i SDSS.

Za navijačke sukobe u gradu rekao je da predstavljaju “vrući kesten” koji nitko ne želi, a koji svoj korjen vuče još iz vremena mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kada je dogovoreno da hrvatska i srspka djeca pohađaju odvojene škole.

Odvojene škole nisu riješenje 

“Već se nakon povratka pokazalo da taj model nije prihvatljiv zbog budućnosti, ali ništa nije učinjeno tako da djeca u Vukovaru od malih nogu postaju svjesno tko je koje nacionalnosti”, kazao je Sabo i ocijenio kako je posljedica takvog modela obrazovanja i nedavna tučnjava navijača zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana.

Vukovar zaobilaze i investitori zbog nesigurnosti

Upozorio je da zbog svega što se događa, u Vukovaru u budućnosti neće biti novih radnih mjesta, a taj grad već su, tvrdi, počeli zaobilaziti i investitori koji žele sigurnost područja i sredine u koju ulažu, a to “Vukovar nije”.

Prije nekoliko dana u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselju došlo je do fizičkog obračuna pripadnika navijačkih skupina BBB-a i Grobara u kojem je nekoliko osoba ozlijeđeno,.

Nedavno je zabilježen i napad nekoliko BBB-ovaca na dvojicu mladića srpske nacionalnosti na parkiralištu nekadašnjeg vukovarskog hotela Dunav.

Komentiraj