Romantična drama ‘Vrijeme nježnosti’ dobila je pet Oscara, premijera je bila u studenom 1983.

Film ‘Vrijeme nježnosti’ je adaptacija istoimene novele pisca Larrya McMurtrya. Humor i tuga dijele ekran u ovom vrlo hvaljenom i iznimno popularnom filmu o nemirnoj vezi majke i kćeri tijekom godina. ‘Vrijeme nježnosti’ očaralo je i kritičare i publiku svojom vjerodostojnom, pronicljivom pričom o dvjema zanimljivim osobama koje su nezaboravno odglumile Shirley MacLaine i Debra Winger. Od urnebesnog humora do najdubljih osjećaja, redatelj James L. Brooks majstorski oslikava prizore iz razvoja njihova 30-godišnjeg odnosa. Jack Nicholson ostvario je sjajnu komičnu ulogu kao MacLainein susjed, bivši astronaut, pijanac i ženskar.

Ova iznimno popularna romantična drama imala je premijeru 23. studenoga 1983. godine. Nagrađena je sa čak pet Oskara, ključujući i one za najbolji film, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenarij, najbolju sporednu mušku ulogu za Jacka Nicholsona, i najbolju glavnu žensku ulogu za Shirley MacLaine, i još 4 Zlatna globusa.

Aurora Greenway (Shirley MacLaine), osamljena sredovječna udovica, previše pazi na kćer Emmu (Debra Winger) i izmiče udvaranjima susjeda, lakoumnoga bivšeg astronauta Garretta Breedlovea (Jack Nicholson). Emma se pobuni protiv majčine pretjerane pažnje i, protivno njezinu savjetu, uda za simpatična, ali ograničena profesora Flapa Hortona (Jeff Daniels). Nekoliko godna poslije Aurora je u vezi s Garrettom dok se Emma, saznavši da je muž vara, i sama odlučuje na ljubavnu aferu.

Komentiraj