Roboti za pripremu hrane hit na azijskom Sajmu visokih tehnologija

Screenshot YouTube

U velegradu Shenzhenu na azijskom Sajmu visokih tehnologija (Hi-Tech Fair) su predstavljeni mnogobrojni zanimljivi projekti i inovacije, brojne mogućnosti 5G mreže i nekoliko zanimljivih robota za pripremu hrane.

Robot-šef brze hrane prima narudžbe skeniranjem QR koda, a mediji ističu kako je u samo 20 sekundi  hamburger pripremljen za poluživanje. Dok pecivo putuje na traci i dodaje mu se salata i nadjevi, meso je već pečeno. Pakiranje hamburgera se obavlja rekordnom brzinom. Ovaj robot je specijaliziran i za pripremu sladoleda.

Posjetitelje su zadivli roboti za pripremu napitaka od kave i robot koji u 24 posuda kuha više jela od riže. Ovaj trend je vrlo popularan u velikim azijskim trgovačkim i zabavnim centrima, sve više je prihvaćen u svijetu, jer automati za pripremu hrane jamče jednostavan, ukusan i brz obrok.

Javnosti su bili posebno zanimljivi roboti-psi A1 i AlienGo, koji su nova nadograđena verzija izuma, koji je popularizirala tvrtka Boston Dynamics. Ovi roboti mogu izvoditi premete te imaju vrlo pomične udove i leđa.

Komentiraj