Riječki KBC pozvao pacijente i posjetitelje na daljnje pridržavanje mjera zaštite u bolnici

Iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka u petak su pacijente i posjetitelje pozvali na daljnje pridržavanje mjera zaštite u bolnici.

“U svjetlu aktualne epidemiološke situacije, pacijenti i posjetitelji Kliničkog bolničkog centra Rijeka i nadalje se pozivaju na pridržavanje preventivnih i higijenskih mjera radi sprječavanja širenja zaraze korona virusom. Svi posjetitelji dužni su na ispravan način nositi vlastitu medicinsku ili pamučnu masku te moraju dezinficirati ruke pri dolasku na odjele. Također, građani se pozivaju na postupanje po uputama djelatnika koji provode zaštitne mjere”, navode u priopćenju.

Iz riječkog KBC-a naglašavaju kako ulazak u zgrade u kretanje bez zaštitne opreme neće biti dizvoljeno, te dodaju da bolnica ne osigurava osobnu zaštitnu opremu.

Što se tiče posjeta, u vrijeme posjeta pacijenta u danu može posjetiti samo jedna osoba, a trajanje posjeta u višekrevetnim sobama ograničeno je na 30 minuta.

Podsjetimo, danas je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio kako je u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

STOŽER POTVRDIO: U Hrvatskoj imamo 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Komentiraj