RIJEČKI KBC: Doniran ultrazvučni uređaj za liječenje djece vrijedan pola milijuna kuna

Nel Pavletic/PIXSELL

U Zavodu za kardiovaskularne bolesti riječkoga Kliničkoga bolničkog centra u ponedjeljak je predan ultrazvučni uređaj za liječenje djece sa srčanim bolestima, vrijedan 500.000 kuna, nabavljen u sklopu humanitarne akcije “Za zdravlje djece” koju su provele tvrtka Bina-Istra te Primorsko-goranska i Istarska županija.

Akcija je pokrenuta sredinom 2016. godine, a najviše novca prikupilo se u srpnju na koncertu Josea Carrerasa u pulskoj Areni.

Ravnatelj riječkoga KBC-a Davor Štimac istaknuo je da je to jedna od najvećih donacija tom KBC-u za nabavu uređaja i medicinske opreme u posljednjih nekoliko godina. Dodao je da je donacija posebna jer se spojila kultura s potrebama liječenja bolesnika te kako je krajnji cilj da se ta oprema preseli u bolnicu za majku i dijete koja se gradi na sušačkom lokalitetu riječkoga KBC-a.

Na svečanoj primopredaji bili su glavni direktor Bina-Istre Dario Silić, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i drugi.

Komentiraj