Riječka bolnica smijenila liječnicu koja je građaninu prijetila uskratom liječenja

Klinički bolnički centar Rijeka smijenio je pročelnicu Zavoda za audiologiju i fonijatriju riječkog KBC-a Tatjanu Šepić jer je, među ostalim, građaninu kojem je na parkingu blokirala auto kazala kako će se “sresti kad mu bude slabo, pa će biti manji od makova zrna”.

“Slušaj me, dušo, ne budi hirovit. Kad ti bude slabo, srest ćemo se pa ćeš biti manji od makova zrna. Ne budi tako jadan, nego budi muškarac i shvati kriznu situaciju u KBC-u. Tu ti ljudi umiru jer si ti bezobrazan”, kazala je Šepić 10. studenog građaninu Rijeke Dinu Budimliću, koji ju je zamolio da makne svoj automobil kojim je na parkiralištu blokirala njegov.

“Uprava KBC-a Rijeka s današnjim je danom razriješila prim. Tatjanu Šepić, dr. med. s mjesta pročelnice Zavoda za audiologiju i fonijatriju”, prenio je Novi list izjavu riječkog KBC-a. “Dosadašnja pročelnica Zavoda svojim je istupom u javnosti naštetila reputaciji KBC-a kao sustava, čiji su djelatnici u vrijeme pandemije COVID-19 izloženi iznimnim radnim naporima. Uslugama KBC-a Rijeka koristi se velik broj građana pa pacijenti, korisnici bolničkih usluga i najšira javnost moraju imati povjerenja u radnu etiku liječnika, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja koji su se dužni pridržavati društvenih konvencija i normi”, kazali su Novom listu iz KBC-a Rijeka.

Komentiraj