REKONSTRUKCIJA VLADE: Medved: “Vlada ostaje čimbenik stabilnosti”

Danas se u 10 sati u banskim dvorima održava sjednica Vlade. Ostaje za vidjeti tko će doći umjesto ministara koje je premijer Plenković sinoć smijenio.

Ministar branitelja Tomo Medved, dolazeći u zgradu Vlade, novinarima je rekao kako Vlada, usprkos rekonstrukciji, “ostaje čimbenik stabilnosti”.

“Svatko od nas, svaki ministar, onog dana kad bude imenovan mora biti svjestan da dolazi dan kad će otići. Ima jedna dobra poruka: U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. Budimo odgovorni, svaki dan iskoristimo za izvršavanje naših obveza”, kaže Medved koji je zahvalio dosadašnjim kolegama na njihovom radu, ali nije htio komentirati ništa konkretno o ostavkama i smjenama u Vladi.

HNS-ov Predrag Štromar o novim je ministrima rekao: “Bitan je sadržaj, siguran sam da će novi ministri biti jako dobri”. Na pitanja o zahtjevu Matije Posavca za sjednicom Predsjedništva stranke na kojoj bi se odlučilo i istupanju iz koalicije s HDZ-om, kaže: “Kad će doći vrijeme o tome ćemo raspravljati”, prenosi N1.

Novi potpredsjednik Vlade Zdravko Marić kaže da je njegova nova dužnost, kao i svaka druga, izazovna. “Netko promatra da je to nekakva beneficija, ja sam dužnost prije svega gledao kao obvezu koju treba ozbiljno shvatiti”, kaže. Smatra i kako novi ljudi u Vladi ne bi trebali usporiti reforme.

U Vladu je stigla i smijenjena ministrica Nada Murganić. Ona je poručila kako je dala sve od sebe. “Javnost je kroz neke tragične situacije vidjela koliko je resor složen”, istaknula je.

Marko Pavić zahvalio se premijeru na prilici da preuzme novi resor. Na pitanje smatra li da je baš on osoba koja može voditi EU fondove Pavić je nabrajao uspjehe koje je postigao u Ministarstvu rada. “Nisam smijenjen, predsjednik mi je ukazao povjerenje”, kaže Pavić na pitanja o tome je li loše radio posao u Ministarstvu rada.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak kaže da nove ministre uglavnom ne poznaje, ali da se svi moraju dokazati. Što se tiče njenog resora, kaže da joj je glavni cilj povećanje plaća učiteljima. “Bez povećanja plaća učiteljima mi im ne dajemo ugled u društvu niti priznajemo da ova reforma bitno mijenja paradigmu”, rekla je Divjak i dodala kako je uvjerena da će premijer i ministar financija pronaći novac za povećanje plaća.

Tomislav Ćorić novinarima je rekao kako je siguran da će Vlada nastaviti ovim tempom. “Ne bi me iznenadilo da sam i ja bio dio rekonstrukcije”, kazao je.

Milan Kujundžić, pak, kaže kako treba raditi i popravljati što se može u sustavu zdravstva. “Vi se tri godine igrate s mojim imenom pa nastavite i dalje”, odgovara na pitanja o svojoj ministarskoj poziciji. O novim ministrima kaže kako o njima zna relativno malo, ali po onome što je vidio u CV-ima, smatra, radi se o ljudima koji zaslužuju poštovanje.

Komentiraj