Redatelji Moritz Riesewieck i Hans Block dolaze na Job Fair

Gebrueder beetz filmproduktion.

Četrnaesti sajam poslova Job Fair službeno će se otvoriti 14. svibnja u 19 sati projekcijom dokumentarca i razgovorom s redateljima na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani D1.

Moritz Riesewieck i Hans Block više puta su ponovili kako su dokumentarnim prvijencem ‘The Cleaners’ htjeli prikazati drugu stranu priče, priču digitalnog prostora. Film će vas uvesit u nepoznatu industriju digitalnog čišćenja, u skriveni Treći svijet petorice moderatora sadržaja koji rade u glavnom gradu Filipina, Manili. Angažirani od korporacija iz Silicon Valleyja, odgovornost čistača je filtriranje i brisanje neprikladnog sadržaja.

“Tipični čistač svakodnevno mora pregledati i ocijeniti na tisuće uznemirujućih fotografija i video zapisa, što postupno razara njihovo psihičko zdravlje. Čistači se često susreću i sa sadržajem kojeg vlade pojedinih država smatraju neprikladnim, ako im u tom trenutku objavljeni sadržaj ne odgovara. Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije”, istaknuli su redatelji.

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Osim poslova i praksi, organizatori najvećeg sajma poslova za studente su pripremili 23 stručna predavanja, devet radionica i Loosen up party u KSET-u na kojem će posjetitelji na kraju prvog dana sajma imati priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća te odigrati kviz.

Komentiraj