REAKCIJE NA SUČELJAVANJE: “Imati pitanja, a ne imati odgovore?! Jooooj”

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, te SDP-ov kandidat Zoran Milanović, koji iz prvog kruga nosi 3 posto prednosti, sučeljavaju će se na Hrvatskoj radioteleviziji. Sučeljavanje se aktivno prati i na društvenim mrežama.

Tako je Nikola Jelić, voditelj stožera Zorana Milanovića, aludirao da Kolinda Grabar-Kitarović ima pitanja te je napisao: “Imati pitanja, a ne imati odgovore?! Jooooj” na što se referirao Marko Vučetić: ” Ne znam zašto po društvenim mrežama zaključuju da je Kolinda dobila pitanja unaprijed? Postoji i druga mogućnost – možda je ona voditeljima unaprijed dala pitanja? Ne valja trčati pred rudo.”

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je opovrgnula tvrdnju Kolinde Grabar-Kitarović da je  bila prva žena na funkciji ministrice vanjskih poslova napisavši da je to bila Ljerka Mintas  Hodak, a kako je teklo  sučeljavanje Kosor je i dalje bila aktivna pa je ‘upozorila’ :  “Opet hvali vladu IS! Nice!”.

Voditelj stožera Miroslava Škore Mate Mijić komentirao je pitanja koja HRT-ovi voditelji postavljaju kandidatima riječima: “Ajmo sad malo o predsjedničkim izborima, ovlastima, programima, viziji razvoja Hrvatske… Ovo je kao TV kalendar.”

Gordan Maras Milanovića je ocijenio briljantnim u debati dodajući “ogromna razlika” dok je Krešo Beljak pohvalio Mlanovićevu zelenu kravatu, a Sabina Glasovac poručila je Grabar – Kitarović da ako ne zna tko je odgovoran za veliki dug  autocesta pita  Sanadera i Kalmetu.

Politički analitičar Pero Tanta pohvalio je nastup Zorana Milanovića.

Oglasio se i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Novinar Indexa Gordan Duhaček osvrnuo se na pitanja HRT-ovih voditelja.

Komentiraj