hina

RAZLOG – NEPOZNAT Ruski veleposlanik jutros bio u Vladi

Uoči sjednice Vlade u četvrtak u Banske dvore je stigao ruski veleposlanik Anvar Azimov. Malo prije njega je u zgradu Vlade ušla potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, javlja reporter N1 televizije Hrvoje Krešić.

“Vlada se treba pozabaviti odnosima Agrokora i Sberbanka”, komentirao je u rujnu u Splitu Azimov.

Čelnik Sberbanka, pak, Herman Gref jučer je kazao kako smatra ucjenom isključivanje Sberbanka iz Vjerovničkog vijeća formiranog unutar postupka izvanredne uprave nad Agrokorom.

“Ta neispravna odluka izvanrednog povjerenika (Ante Ramljaka) može se shvatiti kao ucjena”, izjavio je Gref, podsjećajući da je 10. studenoga izvanredna uprava osporila Sberbankove tražbine u iznosu od 1,13 milijardi eura i time isključila Sberbank iz Vjerovničkog vijeća, kao i da je formalnim razlogom takvih odluka navedena Sberbankova tužba za povrat tražbina podnesena u inozemstvu. “Takvi postupci izvanrednog povjerenika su, blago govoreći, apsolutno nekorektni. To da prihvaćanje ili odbijanje prava na povrat naših tražbina ili njihov stavljanje pod sumnju ovisi o realizaciji našeg prava da ih ostvarimo sudskim putem, faktički se može shvatiti kao ucjena”, rekao je Gref. “Složit ćete se”, dodao je, “da je ucjena izvanrednog povjerenika prema jednom od ključnih kreditora vrlo čudna situacija”, dodao je.

Komentiraj