Ravnatelj policije o curenju informacija u slučaju JANAF

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je da će provesti istragu o curenju informacija u slučaju JANAF te da će, ako bude potvrđena osnovana sumnja, javnost o tome biti obaviještena.

Povodom dana policije i 30. obljetnice hrvatske policije, Milina je čestitao njihov dan, svim djelatnicima.

Prilikom gostovanja u Dnevniku HRT-a naglasio jr da ove godine, za razliku od prošle imaju dovoljan broj kandidata za novi naraštaj policajaca.Također, kako je istaknuo, od 1. listopada preko 700 policijskih službenika bit će raspoređeno u policijske postaje. Glavni ravnatelj ističe da stalno rade na poboljšanju materijalnog položaja policijski službenika.

“Vraćeni su neki dodatci, poboljšan je i koeficijent policijskih službenika srednje stručne spreme. Brutto negdje 6.000 kuna bi prosječno bi mogla biti neka početna plaća.”

Što se tiče mogućeg povećanja plaća od 2% od sljedeće godine, Milina kaže da sve ovisi o kolektivnom pregovaranju te pregovorima sa sindikatima te mogućnostima da se ispoštuju kolektivni ugovori.

Vezano uz opremu i tehniku, napominje da su imali znatna ulaganja, a da se ulagalo i u obnovu objekata diljem RH.

Dodaje da ih smetaju stvari popput probijanja mjera i curenja informacija u istragama, a što se događalo.

“Ove zadnje dvije situacije rezultirale su ipak podnošenjem kaznenih  prijava i prikupljanjem dovoljno dokaza da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, rekao je Milina.

Što se tiče internih istraga u slučajevima Rimac i Janaf, napomenuo je da rade kao svako kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što su dužni raditi.

Naglasio je da su jedan i drugi slučaj rezultirali podnošenjem kaznene prijave od strane policije zbog sumnje da je više osoba počinilo različita kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Kada se dođe do rezultata, izvijestit će javnost.

“To ćemo učiniti kada bude potvrđena osnovana sumnja da je netko počinio neko kazneno djelo”, zaključuje Milina.

 

Komentiraj