RANKO OSTOJIĆ: “Krizna situacija zahtijeva kriznog lidera”

Krizna situacija zahtijeva kriznog lidera. Morate imati osobu koja će prestati govoriti o budućim namjerama, a nismo sposobni odgovoriti ni na dnevne stvari. Siguran sam da mogu pomoći SDP-u. Sad vidimo vrludanje i da nismo sposobni naći pravi put, kazao je Ranko Ostojić u RTL Direktu.

“Šest dana je do početka školske godine, a mi nismo sposobni ni dati kritiku da roditelji ne znaju kako će se ponašati, djeca ne znaju kako će ići u školu, stavlja se na raspolaganje školama da biraju hoće li biti online nastava ili će biti nastava u školi”, rekao je Ostojić i dodao da je to sad ključno i da se sada ne može biti na godišnjem i čekati kao što čeka i Ustavni sud”, kazao je kandidat za predsjednika SDP-a.

“Dok čekamo Ustavni sud, dočekat ćemo Božić. Mislim da u kriznim vremenima, od svih očekujuete da poštuju mjere, a Ustavni sud nije sposoban niti donijeti odluku je li ovo što se sada radi zakonito i sukladno ustavu”, rekao je Ostojić.

Ostojić je kazao da policija ne može kažnjavati ljude zato što ne nose masku jer samo sanitarni inspektor zbog toga može kažnjavati. “Niti inspektor civilne zaštite može nekoga kazniti niti mu može napisati ono što u zakonu ne stoji”, objasnio je Ostojić te dodao da se može kažnjavati samo za prekršaje napisane u zakonu.

“Stožer jedne kriterije ima za sebe, a druge za građane. Stalno pišu naputke, a nisu sposobni odlučiti na koji način će se mjere provoditi”, rekao je Ostojić. Na pitanje o prosvjedu protiv Stožera i može li policija uhićivati prosvjednike jer se ne drže socijalne distance, Ostojić je kazao da ne mogu.

“Po meni bi puno bolje rješenje da su imali krizu, neću govoriti izvaredno stanje, pa bi onda imali zakonsku osnovu na temelju koje bi mogli raditi”, kazao je Ostojić.

 

Komentiraj