Radnici Uljanika od jutros ponovno u generalnom štrajku

Dusko Marusic/PIXSELL

Radnici pulskog Uljanika od jutros su ponovno u generalnom štrajku. Štrajk se odnosi i na one radnike kojima je ranije bilo dopušteno da rade na polarnom kruzeru australskog naručitelja, potvrdio je u nedjelju predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

“Nažalost, tijekom današnjeg dana nismo dobili nikakvu dobru pozitivnu i obećavajuću informaciju od strane Uprave pa smo prisiljeni od ponedjeljka ponovno pokrenuti štrajk. Strpljenja više nema”, kazao je Cerovac.

Dodao je da su u Štrajkaškom odboru svjesni činjenice kako će to vjerojatno značiti i definitivan kraj poslovne suradnje s nekolicinom preostalih brodovlasnika, odnosno rezanje i te zadnje grane na kojoj se gradi nekakva potencijalna budućnost i spas brodogradilišta Uljanik, međutim, dodao je, “radnici nemaju više ni volje ni strpljenja, a ni snage u taj spas vjerovati”.

Dodao je kako bi, prema najavi Uprave, minimalac za listopad možda moga biti isplaćen tijekom tjedna, ali smatra kako to nije nikakvo rješenje.

trajk Uljanikovih radnika koji je počeo 20. listopada stavljen je u mirovanje 19. studenoga, nakon što je izabrana nova Uprava brodogradilišta.

Komentiraj