Rada Borić o Bandićevoj grobnici: “Naravno da se mi s time ne slažemo, no čekamo pravorijek institucija”

Dugogodišnja aktivistkinja i direktorica Centra za ženske studije Rada Borić, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, u intervjuu za Nacional govorila je o politici i problemima aktualne gradske vlasti.

Jedno od nasljeđa bivšeg gradonačelnika Milana Bandića je i njegova grobnica, izgrađena ilegalno na zelenoj površini uz Arkade. Zavod za zaštitu spomenika nije dao dozvolu, a ne daje je niti za izgradnju nadgrobnog spomenika.

Mnogi birači zamjeraju gradonačelniku Tomaševiću što je grobnicu dao na raspolaganje obitelji Bandić, ‘oprao ruke’ i prešutno prihvatio ilegalnu gradnju.

“Mislim da upravo i taj primjer pokazuje kako je funkcionirala prijašnja vlast. Odluka o gradnji grobnice na toj površini donesena je prije nas. Naravno da se mi s time ne slažemo, no čekamo pravorijek državnih institucija o tome je li procedura bila legalna ili će trebati premještati pokojnog gradonačelnika na neko drugo mjesto, što nije nešto što priželjkujem iz pijeteta prema obitelji”, istaknula je Rada Borić za Nacional.

Cijeli intervju s Radom Borić pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj