Putinovi vjerni propagandisti mu okreću leđa? Kritiziraju vojnu taktiku, spremnost vojske, kvalitetu oružja…

Vjerni propagandisti ruskog predsjednika Vladimira Putina počeli su otvoreno kritizirati stanje ruske vojske jer čak i najtvrđe pristaše Kremlja sada već imaju problema s ignoriranjem obima propusta Putina, njegovih generala i vojnih snaga uopće u Ukrajini.

Vladimir Solovjov, jedna od najistaknutijih i najglasnijih Putinovih marioneta i trbuhozboraca, jadikovao je prošlog tjedna zbog ‘sramotno’ dugog vremena potrebnog da oružje stigne do bojišnice, dok su se gosti na ruskim državnim TV programima žalili da se ljude šalje u bitku sa zastarjelim oružjem te da rusko gospodarstvo ne može podržavati rat.

Mihail Hodarjonok, umirovljeni ruski pukovnik, poručio je gledateljima da čak i opća mobilizacija ruskih snaga, od koje se toliko strahovalo, ne bi doprinijela mnogo da se preokrene rat u korist Moskve jer nedostaju oprema i ljudstvo za izgradnju i obuku novih jedinica. “Nemamo rezervi”, rekao je on, kako prenosi Daily Beast.

U međuvremenu je i sam Solovjov bio ljut što ruske trupe ne mogu nabaviti dronove jer ih se malo proizvodi, a čak i onima koji su izrađeni treba predugo da se nađu u bitkama. “Samo pokušajte nešto donijeti u Donbas”, rekao je on. “Lakše je to unijeti preko ukrajinske carine u Lavovu. Oni su propustili svako oružje… Ali donijeti nešto našim dečkima je gotovo nemoguće. Žalili smo se u vezi toga stotine puta!”.

Dramatična promjena tona

Aleksandr Sladkov, tzv. ratni dopisnik koji širi prokremaljski sadržaj na društvenim mrežama, također je progovorio protiv ruske taktike rekavši, između ostaloga, da su zapovjednici “sramotno neodlučni” te da njihovi napadi “ne mogu istisnuti ukrajinske snage” jer se bore se “jedan na jedan” bez brojčane prednosti.

UŽIVO: Rusija poslala poruku SAD-u, krenuo žestok udar na Azovstal: “Napadaju svim što imaju”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner