Pula: Osmi dan bez novooboljelih, čak osam izliječenih

Već osmi dan zaredom u Istri nema novooboljelih, 49 uzoraka brisa ispitanih tijekom protekla 24 sata su negativni, dok je u međuvremenu ozdravilo čak osam osoba što je ukupno 80 izliječenih od koronavirusa u toj županiji, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite.

“Unutar 24 sata ispitano je novih 49 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Dakle u Istri ni danas nema novooboljelih a u međuvremenu je izliječeno osam pacijenata, što čini ukupno 80 izliječenih od COVIDA u Istarskoj županiji”, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac (foto).

Dodao je i kako su trenutno na ispitivanju svega četiri uzorka brisa zbog zbog sumnje na koronavirus koji su uzeti na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice.

“Neovisno o dobroj epidemiološkoj situaciji u Istri i dalje vrijede mjere po kojima nema grupiranja i velikih skupova. Moramo i dalje biti savjesni i odgovorni jer ćemo samo na taj način biti uspješni u borbi protiv virusa”, poručio je Kozlevac pozvavši građane da ukoliko idu u šetnju drže socijalnu distancu.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić Hini je potvrdila kako su trenutno u bolnici hospitalizirane samo tri osobe koje su još pozitivne na COVID-19. Rekla je i da se sve više povećava broj izliječenih pacijenata pa ih je sada, nakon još osmero otpuštenih iz bolnice, čak 96 posto.

Komentiraj