Prosvjed u Omišu: Zatvaraju im cestu, do grada 80 umjesto 10 kilometara

Dvjestotinjak mještana naselja iz zaleđa Omiša u srijedu je na deset minuta zaustavilo promet Jadranskom magistralom kroz centar Omiša, mirno prosvjedujući na zapadnoj strani omiškog mosta preko Cetine.

Prosvjedovali su zbog odluke Hrvatskih cesta da zatvore na 45 dana cestu u kanjonu Cetine zbog sanacije litice u sklopu gradnje zaobilaznice Omiša, zbog čega stanovnici moraju zaobilaznim, trostruko dužim putem do grada Omiša, do posla, škole, liječnika ili benzinske postaje, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o cesti koja spaja sela u zaleđu s Omišem. Neka sela su udaljena svega nekoliko kilometara, a kad se cesta zatvori, najbliži put im je alternativno sve do Splita pa natrag Jadranskom magistralom do Omiša. Prosvjednici kažu kako će za put od desetak kilometara ukupno u oba smjera sada trebati proći oko 80 kilometara.

PHOTO: Milan Sabic/PIXSELL

 

Frustrirani mještani su s transparentima izašli na pješački prijelaz, stopirajući kolonu vozila i iz Splita, ali i iz Omiša, no nitko od vozača nije se bunio niti je trubio zbog desetominutnog zastoja već su im pružili podršku.

Predstavnici mještana u srijedu će održati sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem. Slobodna doznaje da na sastanak nisu pozvani ni predsjednici mjesnih odbora, tek gradonačelnik Ivo Tomasović.

Komentiraj