Prosvjed doktora sa Srebrnjaka: “Ovo je rezultat patološke mržnje dviju žena”

Zaposlenici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak održali su u četvrtak u podne prosvjed zbog optužbi protiv smijenjenog ravnatelja Bore Nogala.

“Ogorčeni smo izjavom o nadriliječništvu. Optužiti da se jedna zdravstvena ustanova bavi nadriliječništvom je više nego nonsens. Optužiti nutricionistu da se bavi liječenjem pacijenata je isto nonsens. Vjerojatno je riječ o tome da ljudi koji ne znaju poistovjetiti stručni kompetentni rad naših nutricionista koji su dio naših redovnih timova, nutricionizam je priznat i redovito se provodi njihova ekspertiza, preporuke su priznate ne samo u Hrvatskoj, ne samo od našeg HZZO-nego u svim europskim centrima. Nutrucioinist nije liječnik. Mi smo provjerili svu dokumentaciju. Ovdje pred svima izričem da nigdje nije pisalo da je liječnik. On je radio u suradnji s liječnikom, na kraju je sve dogovorio s liječnikom i liječnik je napisao nalaz”, rekla je profesorica Mirjana Turkalj.

U svom govoru smijenjeni Boro Nogalo kazao je da on i njegovi djelatnici žive za pacijente. “Ovo je rezultat patološke mržnje dviju žena, Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić-Vukićević”, rekao je Nogalo.

“Srebrnjak nije ova zgrada, nego ovi ljudi, s njima smo sve napravili”, rekao je Nogalo. “Tko zna što me sad čeka: možda optužbe za drogu i pedofiliju, nije ništa teško očekivati. Ali zahvaljujem svima na našoj borbi. Gospodine gradonačelniče, molim vas, na koljenima, da sjednemo, razgovaramo i riješimo situaciju. Ako si humanista, ako si obmanut, ja ću se posuti pepelom. Ali i ti se moraš posuti pepelom ako su ti informacije krive”, poručio je.

Na pitanje hoće li liječnici davati ostavke i otkaze zbog njegove smjene, Nogalo je rekao kako im to neće dopustiti.

Komentiraj