Pronađena tijela tri člana posade talijanskog tegljača „Franco P“, nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade

Pronađena su mrtva tri člana posade talijanskog tegljača “Franco P”, koji je prošle noći nestao u Jadranskome moru, a nastavlja se akcija traganja za još dvoje članova posade, izvijestilo je u četvrtak poslijepodne Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Podsjetimo, u srijedu oko 21.00 sat, MRRC Rijeka zaprimila je informaciju o potonuću tegljača „Franco P“ na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja koju predvode MRCC Rijeka i MRCC Roma.

Na tegljaču „Franco P“, koji plovi pod talijanskom zastavom, nalazilo se šest članova posada. Jedan član posade (zapovjednik broda) je spašen, a za njih pet se tragalo te su, kao što je navedeno, tijela tri člana posade pronađena i nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade.

„Franco P“ u teglju je imao pomoćni objekt „AD3“, na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja teglenice preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Rome.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključene hrvatska i talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova „Split“ te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

Potraga se nastavlja zrakoplovom i brodom Obalne straže Talijanske Republike i brodom „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod „Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske na putu je prema području pretrage.

 

Komentiraj