PROMIJENIO PLOČU: Trump bi ipak prijavio strana uplitanja u predsjedničku kampanju

Američki predsjednik Donald Trump u petak je promijenio ploču o tome bi li prijavio policiji strano uplitanje u političku kampanju i rekao u intervjuu za Fox News da bi “naravno” obavijestio vlasti.

“Naravno da se treba pripaziti, kontaktirati FBI ili obavijestiti glavnog tužitelja i slično”, rekao je Trump za Fox News.

“Ako bih pomislio da je nešto netočno ili štetno objavljeno, prijavio bih to glavnom tužitelju, FBI-u. Prijavio bih to policiji, apsolutno.”

Ranije je u razgovoru za ABC News izjavio kako ne bi odbio informacije koje bi išle na štetu njegovim protivnicima ako bi ih dobio tijekom predsjedničke kampanje 2020. i objasnio “kako nema ništa loše u tome”.

Trump je rekao kako se to ne bi računalo kao miješanje u izbore. “Ako bi netko imao informacije, mislim da bih ih i prihvatio”, dodao je.

Također je rekao za ABC da se ne slaže sa stajalištem direktora FBI-a Christophera Wraya kako bi se tijekom političke kampanje trebalo izvještavati o sumnjivim informacijama iz stranih vlada.

Demokratski zastupnici optužili su američkog predsjednika u četvrtak da daje zeleno svjetlo Rusiji za uplitanje u predsjedničke izbore 2020., a Trump je u petak promijenio priču.

Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, vodeći predsjednički kandidat Demokrata, objavio je u petak video na Twitteru u kojemu se obvezao da neće koristiti dezinformacije u svojoj kampanji ili tolerirati vanjsko uplitanje.

“Trump je bio potpuno u krivu”, rekao je Biden. “Neću biti dio bilo kakvog pokušaja potkopavanja demokracije ili povjerenja javnosti u naše institucije”, dodao je Biden.

Navodi o umiješanosti stranih sila, posebice Rusije, do sad su obilježili Trumpov predsjednički mandat zbog čega je provedena i široka istraga koju je vodio posebni savjetnik Robert Mueller.

U izvješću je zaključeno da ne postoji dovoljno dokaza da je postojao Trumpov dosluh s Rusijom.

Komentiraj