Davor Ivo Stier demantira kritike Kolinde Grabar Kitarović o nedostatku javne diplomacije u brendiranju Hrvatske, a Nacional otkriva što je ostalo od projekta Hrvatske kuće, jedinog preostalog službenog punkta javne diplomacije i što je u pozadini sukoba Pantovčak – Banski dvori

Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova, demantirao je za Nacional kritike koje je hrvatskoj diplomaciji prije nekoliko dana uputila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Ta polemika, čije detalje Nacional ekskluzivno donosi, potvrđuje ne samo da napetosti između Vlade i predsjednice Republike i dalje postoje, već se produbljuju i eskaliraju.

POTKRAJ PROŠLOGA MJESECA predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo je žestoko kritizirala hrvatsku diplomaciju. “Iznimno sam razočarana kad čujem katkada od naših gospodarstvenika kako se naša diplomacija zatvorila u sebe, u urede, kako ne djeluju u pomoć tvrtkama koje dolaze na određena tržišta niti u brendiranju Hrvatske u smislu javne diplomacije. Brendiranje države pretpostavlja definiranje sveobuhvatne strategije u čiju su provedbu uključeni svi akteri državne vlasti, unutarnje i vanjske politike, ali isto tako i nevladinog sektora, raznih agencija, kulturnog i sportskog sektora, u čemu su marketinški i promotivni alati samo dio koji može tek slijediti, a ne oblikovati strategiju”, istaknula je u svojem izlaganju “Hrvatska i svijet, geopolitički i geostrateški okvir” na konferenciji o brendiranju Hrvatske..

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj