Prije 11 godina preminuo je Leslie Nielsen, legendarni doktor Rumek i Frank Drebin

Komedija slovi kao jedna od najpopularnijih filmskih žanrova, a jedan od najboljih komičara ikada bio je svakako Leslie Nielsen, rođen 1926. godine u Kanadi, od oca Danca i majke Velšanke.

Nakon srednje škole Leslie se pridružio Kanadskom zrakoplovstvu, no budući da je bio mlad, nisu mu dozvolili da bude dio kanadskih oružanih snaga koje se se borile u Drugom svjetskom ratu. Nakon epizode u vojsci, Nielsen je postao Disc Jockey i radio je jedno vrijeme na radiju. Budući da je bio jako talentiran, angažirali su ga i kao naratora u dokumentarnim filmovima, a davao je glas i u reklamama. Leslie se nakon toga okrenuo glumi. Svoju glumačku karijeru započeo je pedesetih godina prošlog stoljeća.

Svoj pun potencijal je ostvario kada je počeo snimati komedije. Jedan od njegovih najpopularnijih filmova je “Ima li pilota u avionu?” (1980.), u kojem je glumio doktora Rumeka. A možda i najlegendarnija uloga bila mu je uloga detektiva Franka Drebina u trilogiji “Goli pištolj” (1988.), koja je proistekla iz serije “Police Squad!”, u kojem je Nielsen također igrao isti lik. Na ovaj je način i definitivno stekao svjetsku slavu, a ljudi su ga obožavali.

Leslie Nielsen je umro 28. studenog 2010. godine. Na njegovom grobnom mjestu stoji epitaf na kojem piše “Let ‘er rip”, što u slobodnom prijevodu znači raditi brzo stvari bez previše razmišljanja.

Komentiraj