PREKO MILIJARDU EURA Dug u zdravstvu prijeti urušavanjem cijelog državnog proračuna

pixabay

Dug u zdravstvu toliki je da ugrožava državni proračun. Milijarde se gomilaju iz godine u godinu, a niti jedan ministar do sada nije riješio problem. U problemima se koprca i Milan Kujundžić, ali bezidejnosti unatoč, veledrogerije još uvijek ne prijete neisporučivanjem lijekova.

Dug od 8 milijardi kuna u zdravstvu ogroman je problem, a svi iz tjedna u tjedan slušamo kako je cilj Vlade osigurati zdravstvo na razini EU.

“Vlada čini napore i glede racionalizacije spajanja nastojanja da se smanje troškovi te ukupnom proračunskom planiranju kako bi se sanirali dugovi koji su, istina je naslijeđeni, a neki istina i genenirani činjenicom da lijekovi ne postaju povoljniji, a da ni sofisticirani uređaji koji se koriste u zdravstvu ne postaju također jeftiniji”, rekao je premijer Plenković.

Od spomenutih vrtoglavih osam, 3 milijarde kuna otpada na dug prema veledrogerijama. Ipak, bolnice ne trebaju strahovati od moguće blokade distribucije lijekova.

“Dug kontinuirano nastaje proteklih 20 godina, znači situacija se ne mijenja, stalno imamo velika potraživanja od kliničkih i općih bolnica i to je danas rezultat svog tog neplaćanja kroz sve te godine. *Mi dokle god imamo lijekova na skladištu, mi ćemo lijekove isporučivati pacientima, to uopće nije sporno”, rekao je Jasminko Herceg, predsjednik udruge veledrogerija., izvještava N1 televizija.

Komentiraj