Predstavljen projekt ‘Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku’

 

Humanitarna organizacija ‘Zajednica Susret’ u utorak je u prostorijama hotela City Plaza Zagreb predstavila projekt ‘Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku’.

Ciljana skupina ovog projekta su osobe s problemom različitih vrsta ovisnosti (droga, alkohol, kocka, online ovisnosti), članovi obitelji ovisnika i stručnjaci koji s njima rade. Predviđeno je da će projektom biti obuhvaćeno 65 korisnika, a kroz projektne aktivnosti posredno će se utjecati na još stotinjak osoba u riziku koje su usko povezane s korisničkom skupinom.

Projekt je počeo 15. travnja ove godine i trajat će 24 mjeseca, do 15. travnja 2022. godine. Vrijedan je gotovo milijun i pol kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt ‘Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku’ će se provoditi u deset županija (Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Međimurskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj ) i Gradu Zagrebu.

Projekt je osmišljen kao putujući Mobilni tim koji će u spomenutim županijama osigurati razgovore _ individualne, obiteljske, stručne, grupe samopodrške _ kako bi se stanovnicima županija koji imaju problema s ovisničkom populacijom, a nemaju ovu vrstu socijalnih usluga, omogućila brza pomoć i suradnja sa stručnjacima u bolničkom i izvanbolničkom sustavu posredstvom Zajednice Susret. Na mrežnoj stranici www.mobilni-tim.com potencijalno zainteresirani korisnici i stručnjaci mogu se obratiti Mobilnom timu i osigurati termin za sve oblike psihosocijalne pomoći vezane uz probleme ovisnosti i ovisničkog ponašanja.

Komentiraj