hina

PREDSJEDNICA: “Vrijeme je da županije dobiju punu slobodu”

Predsjednica Republike Kolidna Grabar-Kitarić u subotu je u Osijeku sudjelovala u svečanom obilježavanju Dana Osječko-baranjske županije, javlja televizija N1.

“Navršava se četvrt stoljeća utemljenja naših županija. Županijski ustroj ispunio je primarnu ulogu, no moramo utvrditi da razvojni potencijal naših županije nije iskorišten u optimalnoj mjeri. Često ih se tretiralo kao transmisijom državnih funkcijom. Došlo je vrijeme da se stvari promijene, da županije dobiju punu slobodu u kreiranju politika koje nisu državne”, rekla je predsjednica u svom govoru.

Podsjetimo, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 1. do 4. lipnja boravi u svom izmještenom Uredu u Osječko-baranjskoj županiji.

Program se nakon svečanosti nastavlja susretom predsjednice Republike s članovima Vijeća nacionalnih manjina Osječko-baranjske županije. Predviđen je i susret hrvatske predsjednice s Koordinacijom udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije i Savjetom za branitelje Osječko-baranjske županije te s rektorom Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Vladom Gubercem.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će u Hrvatskom narodnom kazalištu nazočiti svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Osječko- baranjske županije. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike Hrvatske. Nakon toga predsjednica će se u Donjem Miholjcu susresti s građanima Donjeg Miholjca. Posjetit će tvrtku “Kanaan“ d.o.o. u Industrijskoj.

U Našicama će se sastati s čelnicima Grada na Trgu dr. Franje Tuđmana, a potom će se u dvorcu Pejačević susresti s građanima. Predviđen je posjet predsjednice Republike Rukometnom klubu Nexe Našice i Školi rukometa. U općini Donja Motičina susrest će se s građanima u sportskoj dvorani, a nakon toga predsjednica će se u općini Feričanci susresti s vinarima Osječko-baranjske županije.

Komentiraj