Predsjednica na kontinuiranoj silaznoj putanji

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednica Republike kažnjena je od strane birača za svoju politiku i to drastično. Iako je i dalje podupire 51 posto ispitanika, taj broj se topi, a raste broj onih koji ne odobravaju njezin rad, takvih je 41 posto. Ne zna njih 8 posto.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je i dalje najpopularnija, ali i to se polako topi. Već četvrti mjesec pada joj potpora birača pa u ovom trenutku o njoj pozitivan dojam ima 62 posto ispitanika, a negativan njih 32 posto, piše Dnevnik Nove TV.

Njezin prethodnik je u istom razdoblju, a to je studeni 2013., uživao potporu od 77 posto ispitanika.

Ivan Vilibor Sinčić i dalje je drugi, ali daleko je to od popularnosti koju je imao prije godinu dana. O njemu pozitivan dojam ima 46 posto ispitanika, a negativan njih 40 posto.

Božo Petrov može se smatrati dobitnikom. O njemu pozitivan dojam ima 45 posto ispitanika i jedino njemu raste popularnost. Negativno o njemu misli 43 posto ispitanika.

Andrej Plenković je na 39 posto potpore birača, ali činjenica je da njih 53 posto o njemu ima negativan dojam.

Milan Bandić, koji se nametnuo kao gotovo strateški partner HDZ-u, trenutačno kod 39 posto birača ima pozitivan dojam, a negativan kod 54 posto ispitanika.

I na kraju, samo 24 posto ispitanika ima pozitivan dojam o Davoru Bernardiću, a njih 59 posto ima negativan dojam.

Najpopularniji političari

HDZ-ovcima je očekivano i dalje najpopularnija Kolinda Grabar Kitarović s 88 posto, a slijedi je Andrej Plenković s 82 posto i na trećem mjestu je Milan Bandić s potporom od 53 posto.

SDP-ovcima je prvi izbor i dalje Anka Mrak Taritaš s potporom od 70 posto, slijedi Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 58 posto i tek na trećem mjestu je Davor Bernardić s 57 posto.

Ivan Vilibor Sinčić neprikosnoveni je lider Živog zida i on je za 93 posto birača te stranke najpopularniji. Slijedi Kolinda Grabar Kitarović s potporom od 49 posto i Božo Petrov s potporom od 48 posto.

Božo Petrov najpopularniji je kod birača MOSTA s potporom od 87 posto. Slijedi Kolinda Grabar Kitarović s potporom od 71 posto i na trećem mjestu Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 69 posto.

Institucije

Ured Predsjednice i dalje najbolje prolazi, pita li se građane da školskim ocjenama ocijene tri institucije. Ured dobiva ocjenu 3,02 ili “trojku”, Vlada je ocijenjena s 2,27 ili “dvojkom”, a Hrvatski sabor ocjenom 1,8 ili “dvojkom”.

Komentiraj