PREDSJEDNICA “Izrael u Hrvatskoj ima prijatelja i pouzdanog partnera”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u utorak u Zagrebu s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom. Predsjednica je razgovre opisala kao otvorene, te posebno naglasila važnost židovske zajednice u Hrvatskoj, kao i potrebu za suradnjom dviju zemalja.

Predsjednica će s izraelskim kolegom posjetiti spomen područje Jasenovac.

“Imamo čvrstu osnovu za podizanje naših odnosa na veću razinu. Izrael u Hrvatskoj ima prijatelja i pouzdanog partnera, kako u EU-u i NATO-u, tako i u ostalim organizacijama”, rekla je Grabar Kitarović i dodala da je kupnja izraelskog aviona podiže odnose naših dviju zemalja na novu razinu.

Rivlin je izrazio zadovoljstvo posjetom Hrvatskom, a najprije je čestitao Hrvatskoj na velikom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

“Došao sam učiti od vas i prenijeti znanje izraelskom timu. Cijeli svijet je vidio kako pružate podršku svom timu, vidjeli smo vođu koja voli svoj narod i navija za svoj tim. Mi to izrazito cijenimo, a cijenimo i povezanost naših naroda”, rekao je Rivlin. Naglasio je i kako se veseli budućnosti, ali i kako treba učiti iz prošlosti.

“I danas se moramo suočiti s prijetnjom mržnje i terora. Moramo ih zaštiti i u ratu protiv terora, moramo surađivati kako bi naši ljudi bili sigurni. Mi ćemo braniti naše narode i naše vrijednosti i činit ćemo to zajedno”, poručio je izraelski predsjednik.

Komentiraj