PORUKA MIRANDA MRSIĆA: “Bero nije rješenje, to misli većina građana i dio SDP-a”

Na području I, II, VI, VII i VIII izborne jedinice osvanuli su mega plakati s fotografijom Miranda Mrsića – predsjednika stanke Demokrati, zastupnika devetog saziva Sabora i bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava u Vladi Zorana Milanovića. Naoko ništa sporno u predizborno vrijeme osim što polovicu plakata zauzima poruka “Bero nije rješenje”. Za Nacional.hr Mirando Mrsić govori o motivima ovakve svoje promidžbe.

NACIONAL: Je li ovo na neki način vaš osobni obračun sa Davorom Bernardićem ili samo dobra provokacija?

Ni jedno, ni drugo. Samo javna komunikacija onoga što misli većina građanki i građana Hrvatske. A i dobar dio članovi SDP-a, kao i partneri Restart koalicije. Autoritet se stječe znanjem i radom, a ne izbacivanjem i ušutkavanjem. Kao što je, recimo, Bero, zajedno s Plenkovićem, Bandićem i Karamarkom odlučio “uškopiti” Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Sud je Beri dao za pravo u sporu oko njegove stipendije, istom argumentacijom kojom je oslobodio Bandića, Karamarka i Plenkovića. Kako će se netko tko se osobno bori protiv jednog od ključnih alata za sprječavanje sukoba interesa, boriti protiv korupcije?!

NACIONAL: Zašto vi mislite da imate veće liderske sposobnosti od Davora Bernardića?

Iza mene su konkretni rezultati. Kako u struci, tako i u politici. Znam graditi, okupljati i stvarati. Znanja, volje i energije mi ne nedostaje. Iz ekonomske krize u kojoj smo se našli ne možemo se izvući tako što jedemo više ogulinskog kupusa, niti će građanima pogođenim potresom biti ljepše zato što je Zagreb lijep po kiši. Samo konkretna i pragmatična rješenja i brzo donošenje odluka. A u liječničkoj struci brzo naučite da se odluka mora donijeti. 

NACIONAL: Zašto šaljete poruku da Davor Bernadić nije kompetentan stati na čelo nove hrvatske vlade?

Da Bero nije rješenje je jasno svima koji žele vidjeti stvari kakve jesu. Možda je zamagljeno samo onima koji preko njega love fotelje. A dovoljno je progovoriti s ljudima oko nas da su toga svjesni građanke i građani Hrvatske koji 5. srpnja odlučuju tko će nas izvlačiti iz krize u koju su nas uvalili anemični Andrej i COVID-19.

NACIONAL: Iako službena kampanja još nije počela vi ste već krenuli sa promidžbom. Zašto?

Izborna kampanja za svakog političara kojem su interesi građanki i građana Hrvatske ispred osobnih interesa traje svaki dan. I to se ne pokazuje velikim riječima, nego konkretnim djelima, radom i trudom. Uostalom, kampanja je krenula samo što neki, kao tehnički premijer, u kampanji troše javni novac.

Komentiraj