Popaj je od špinata imao nadnaravnu snagu, a trgovci dobru zaradu

Popaj je animirani lik iz stripova i serijala crtanih filmova o njemu. Prvi se put pojavio u stripu 17. siječnja 1929. godine. Simpatični je to lik mornara sa sidrima istetoviranima na podlakticama i neizbježnom lulom od kukuruzovine u ustima. Njegov glavni antagonist je Badžo koji nasrće na njegovu djevojku Olivu. Zahvaljujući špinatu Popaj dobija ogromnu snagu uz pomoć koje lako pobjeđuje Badžu.

Svoju nadnaravnu snagu, Popaj je dobio svaki put kad je pojeo špinat marke Whiffle Hen. Za vrijeme prikazivanja crtića, prodaja špinata porasla je 33%. Špinat se za to vrijeme “ugurao” na treće mjesto najdraže dječje hrane, nakon purice i sladoleda. Rijetke su epizode u kojima Popaj ne jede špinat, a prvi ga je put probao kad je bio pretučen i bačen u polje špinata.

Njegov najveći suparnik Badžo se u svakoj epozodi nadmeće za naklonost Olive, Popajeve djevojke. Zanimljivo je da su na početku gotovo svake epizode Popaj i Badžo prijatelji, no stvar se uvijek zakomplicira kada Badžo odluči oteti Olivu. Iako se uporno bori za njezinu naklonost, Oliva često vrijeđa i udara Popaja, ne pokazujući interes za njega.

Za vrijeme rata, Popaj je promijenio svoju odjeću. Tada je nosio posve bijelu uniformu, kao i pripadnici američke mornarice.

Komentiraj