Policija kaže da Ogier nije bježao: “Bože moj, radi se o svjetskom prvaku, nije to štogod”

Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije u ponedjeljak je za ‘Studio 4’ HRT-a komentirao nesrečćufrancuskog vozača relija Sebastiena Ogiera. On je ukupno kažnjen s 11 tisuća kuna te mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom na području RH na mjesec dana.

Ogier, pobjednik u nedjelju završenog Croatia Rallyja, sudjelovao je u prometnoj nesreći u Novom Zagrebu te prošao kroz crveno svjetlo na semaforu u centru Zagreba, na putu prema utrci. Huljak je objasnio je da je Ogier kažnjen zbog tri prekršaja – zbog prekršaja zbog kojeg je nastala nesreća, zbog toga što nije postupio po nalogu ovlaštene službene osobe – napustio je mjesto nesreće – te zbog prolaska kroz crveno svjetlo.

Naglasio je da francuski vozač nije bježao nakon nesreće. “Moramo znati da to nije bilo bježanje. On se zaustavio, on je s oštećenim izmijenio bitne podatke. Na kraju krajeva, Bože moj, radi se o svjetskom prvaku, nije to štogod”, rekao je Huljak i dodao da je policija prema Ogieru reagirala identično kao što bi reagirala prema bilo kome.

Komentiraj