Hrvatski scenarist i redatelj Saša Podgorelec autor je scenarija serije ‘Žigosani u reketu’ koja prati hrvatskog i srpskog košarkaša iz zlatne generacije jugoslavenske reprezentacije. Podgorelec je koscenarist serije ‘Počivali u miru’ koja je nakon prikazivanja na HRT-u prodana u inozemstvo

Scenaristi s originalnim idejama koji znaju ispričati intrigantne i uzbudljive priče, sve su više na cijeni u filmskom biznisu. Jedan od takvih je i hrvatski scenarist i redatelj Saša Podgorelec. Iako je kao redatelj napravio niz dokumentarnih filmova, glazbenih spotova i TV reklama, posljednjih godina posvetio se pisanju scenarija. Prava na format serije “Počivali u miru”, na kojoj je radio kao glavni koscenarist u svim trima sezonama, otkupila je jedna od najvećih filmskih i televizijskih kompanija na svijetu Lionsgate. Napisao je i vlastitu suvremenu visokobudžetnu kriminalističku dramsku seriju koju je prihvatila kompanija United Media i koja je trenutno u fazi razvoja, dok se u Srbiji trenutno prikazuje dramska TV serija “Žigosani u reketu” u kojoj je Podgorelec također radio na razvoju priče. O svojim projektima, planovima i uspjesima, kao i situaciji u produkciji hrvatskih televizijskih serija, Saša Podgorelec govorio je u razgovoru za Nacional.

NACIONAL: U Srbiji se trenutno prikazuje nova igrana serija “Žigosani u reketu” koja govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i suigrača u slavnom košarkaškom klubu koji je danas na rubu propasti, a na kojoj ste bili angažirani u sektoru razvoja priče. Kako biste u nekoliko rečenica opisali o kakvoj je priči i seriji riječ?

“Žigosani…” je serija o prijateljstvu, ljubavi, obitelji, o životnim i sportskim uspjesima i porazima, o ljudskim slabostima i vrlinama, o potrebi da i oni koji su negdje zglajzali dobiju priliku popraviti što su zeznuli. Cilj je bio napraviti vrhunski produciranu “feelgood” seriju za obitelj pred malim ekranom, seriju koja izvlači osmijehe i pokoju suzu. Šaka suza, vrića smija, ali ne u formatu popularne pjesme, već TV serije…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOTomislav Čuveljak
Podijeli objavu
Prethodni članakUred predsjednice Republike otvorio vrata građanima
Sljedeći članakPredsjednica i zagrebački gradonačelnik otvorili “Advent u Zagrebu”
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.