PLENKOVIĆ: “Zekanović je još jedan koji je mojom greškom došao na listu HDZ-a”

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović u petak je kazao da je odluka da se Hrvatski sabor 19. studenoga iznajmi Europskoj pučkoj stranci (EPP) skandalozna. Istaknuo je kako se očekuje da će tada u njemu boraviti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić s kolegama iz Srpske narodne stranke.

“Vučić je također član EPP-a, očekuje se da će dan nakon obljetnice pada Vukovara boraviti u Saboru, možda sjedne upravo na moje mjesto. No, na mojoj klupi uvijek stoji plakat ‘Blokada Srbije’, a stajat će i poslije i to je poruka koju dajem i premijeru Plenkoviću i Vučiću”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Zekanović.

Najavio je kako će tog dana doći u Sabor. “Namjeravam sjesti na svoje mjesto, za to mjesto imam izborni legitimitet, nemaju ga Vučić, Merkel ni ostali koji namjeravajući doći. Meni na mojoj klupi uvijek stoji ovaj plakat: Blokada Srbije! I to je poruka koju ja šaljem i premijeru Plenkoviću i Vučiću i svima ostalima koji će htjeti koristiti hrvatsku sabornicu”, rekao je Zekanović.

Izjave Zekanović komentirao je večeras i predsjednik Vlade Andrej Plenković. “On je jedan od bukača koji nemaju pojma koji sastanak se uopće odvija u Saboru. Ovaj kog se on boji (Vučić), neće mu doći tamo na sastanak”, rekao je Plenković.

Dodao je kako je Zekanović izabran na listi HDZ-a te poručio da je još jedan koji je njegovom greškom došao tamo, i to na preporuku nekog drugog. “On bi se trebao zahvaliti meni kao predsjedniku HDZ-a što smo ga stavili na listu u 9. izbornoj jedinici, gdje je dobio određeni broj glasova, ali je bio tisućama glasova ispod praga koji bi ga kvalificirao da po preferencijalnim glasovima uđe u Sabor i on to vrlo dobro zna. Budući da je on naš prijatelj iz vremena 2016., ako želi biti na sastanku, zamolit ću kolege iz Predsjedništva EPP-a da mu uputimo jednu posebnu pozivnicu i da on sjedi točno tamo gdje i je. Da čuje o čemu se raspravlja i da vidi zahvaljujući kojoj političkoj obitelji sjedi u Hrvatskom saboru. Ja ću njemu to omogućiti”, poručio je premijer.

Komentiraj