Plenković: “Zaokružujemo pomirbene geste, Boris Milošević ide u Vukovar”

Premijer, dva potpredsjednika Vlade i tri ministra bit će na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a među njima i predstavnik srpske zajednice, izjavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković.

“U Vukovaru će uz mene biti potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević te ministri Mario Banožić, ministrica Tramišak i ministar Aladrović. U Škabrnju ide ministar Grlić, ministrica Vučković i Ivan Malenica”, kazao je Plenković novinarima na Zrinjevcu.

“Gospodin Pupovac s drugim predstavnicima SDSS-a uobičajeno dolazi u Vukovar dan ranije. Predlažem da on i drugi predsatavnici SDSS-a sami kažu o tome. Koliko znam, sutra će biti tamo”, dodao je i rekao: “Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su krenula dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije”, rekao je Plenković podsjetivši da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi.

Komentirao je i epidemiološke rizike u Vukovaru na Dan sjećanja. “Postoji zahtjev Stožera da ne rade ugostiteljski objekti čime se sprečavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze. Bitna su dva trenutka – obilježavanje u blizini vukovarske memorijalne bolnice, a drugi misa na memorijalnom groblju. Ostalo je Kolona sjećanja na otvorenom uz intenciju da se hoda u skupinama po 25 ljudi. Ako će se ljudi držati razmaka, mislim da ćemo napraviti sve potrebno”, komentirao je Plenković.

 

Komentiraj