PLENKOVIĆ “Za novog ministra uprave predlažem Ivana Malenicu”

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije ispred Banskih dvora nakon koalicijskog sastanka, na kojemu se raspravljalo o nasljedniku bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, kao i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić koja u listopadu odlazi u Vijeće Europe.

“Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, odličan izbor i osvježenje”, kazao je premijer.

Kako javlja N1, o novom ministru uprave neće se glasati na sutrašnjoj sjednici Sabora.

Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta Plenkovićev je izbor za novog ministra uprave.

Ivan Malenica rođen je 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao je 2008.

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent(2009), a zatim kao predavač(2013) za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstvo uprave(2018.-).

Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta početkom 2018. godine imenovan je za novog predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu. Predložio ga je šibensko-kninski HDZ, piše N1.

Komentiraj