Plenković postavio Savića da bi kontrolirao Tolušića i Gabrijelu Žalac, a potom i Natašu Tramišak?

Prema tvrdnjama više Nacionalovih izvora bliskih Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, premijerov posebni savjetnik Zvonimir Savić je zapravo igrao ulogu ministra u sjeni nastojeći ministricu kad je god to moguće izgurati iz njezinih službenih dužnosti. Činio je to s pozicije osobnog premijerova savjetnika i osobe od njegova osobnog povjerenja.

Otprije je poznato da je hrvatski premijer vrlo osjetljiv na sve što ima veze s Europskom unijom te je često kao jedan od najvećih uspjeha njegove vlade spominjao povlačenje novca iz europskih fondova, zbog čega ne čudi njegova želja da bude u toku sa svim poslovima koje obavlja ministarstvo Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Zvonimir Savić je posebnim savjetnikom ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a (bez zasnivanja radnog odnosa) postavljen još 2017., u vrijeme bivšeg ministra Tomislava Tolušića, što sugerira da je premijer Plenković moguće preko njega htio kontrolirati i Tolušića i Gabrijelu Žalac, potom i Natašu Tramišak.

Potom ga je 2019. Plenković imenovao i svojim posebnim savjetnikom za ekonomska pitanja, također bez zasnivanja radnog odnosa.

Upućeni Nacionalov izvor izričito tvrdi da je Savić na taj način zapravo prenosio želje samog premijera Plenkovića, a tijekom ovog tjedna Nacional je kontaktirao i drugi izvor s neposrednim saznanjima i tvrdio da je premijer Andrej Plenković nervozan jer je iz cijele priče vidljivo da je tako, preko Savića, on izravno lobirao za Omega Software kod Nataše Tramišak.

Plenković je nervozan zbog jednog intervjua? Od tada izbjegava ministricu Tramišak: Što je to ona izjavila?

VIŠE PROČITAJTE U NOVOM BROJU NACIONALA

 

Komentiraj