PLENKOVIĆ “Popio sam kavu s Kerumom, bilo je odlično”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je potvrdio da se sastao s predsjednikom Hrvatske građanske stranke (HGS) Željkom Kerumom te je ocijenio odličnim taj sastanak.

“Bilo je odlično, popili smo kavu i razgovarali o svemu što je dobro za Split – sve je bilo dobro,” rekao je Plenković u Solinu gdje je na izvoru rijeke Jadro nazočio svečanosti otvorenja radova na uređenju napuštenog tupinoloma vrijednih 5,4 milijuna kuna što je prva faza radova na projektu “Jadro – izvor života.”

Na novinarski upit je li Vlada uoči izbora za Europski parlament pojačala svoje aktivnosti i jesu li možda zbog toga HDZ-ovi troškovi manji od SDP-ovi, Plenković je odgovorio niječno.

“Ne, mi radimo normalan posao. Možete otići na web stranicu Vlade i zbrojiti zadnje dvije i pol godine kad smo i gdje bili na terenu. Mi smo stalno na terenu, ako niste na terenu ne možete reći da radite za svaki dio Hrvatske, a moja je politika – politika snažnog partnerstva s jedinicama lokalne i područne samouprave. Kao što radimo ovaj tjedan, tako smo radili i prije mjesec dana, dva, tri, pet i radit ćemo i dalje,” kazao je Plenković.

Na novinarski upit u vezi djevojčice Nore iz Omiša koja čeka lijek spinrazu, Plenković je rekao kako o tomu odluku donosi Povjerenstvo.

“Hoće li neki pacijent dobiti lijek nije stvar političke odluke niti političke volje. Ovo je Vlada koja ima milijardu i 400 milijuna kuna u proračunu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osiguranih za posebno skupe lijekove. Nikada nije bilo u modernoj hrvatskoj državi neke vlade koja je davala više sredstava za posebno skupe lijekove,” kazao je Plenković.

Rekao je da razumije slučaj u vezi male Nore iz Omiša te da je bio u kontaktu s njezinom majkom.

“Tu odluku će donijeti Povjerenstvo i kad bude donošena o njoj će biti obaviještena Norina, ali obitelji svih drugih pacijenata.

Mi želimo da ta odluka bude medicinskog karaktera, a ne političkog karaktera.To je u svakom normalnom društvu conditio sine qua non, ne može predsjednik vlade niti ministar biti onaj tko konačno odlučuje o tomu,” kazao je Plenković.

Komentiraj