PLENKOVIĆ O HVIDRA-I: “Neću se pretvoriti u komentatora tuđih priopćenja”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je, na otvorenju novog sortirnog centra Hrvatskih pošta u Velikoj Gorici, komentirao aktualne političke teme.

Na pitanje da komentira nove istupe HVIDRA-e oko Milorada Pupovca, Plenković kaže kako to ne vidi kao pokušaj destabilizacije njega i Vlade. “Mislim da smo tu temu apsolvirali, parlamentarna većina je stabilna, imamo zadaće koje trebamo rješavati, politiku koju vodimo vodimo na dobrobit hrvatskog društva. Rijetko koja Vlada je učinila za prava hrvatskih branitelja, vojnika, policijaca kao naša.”

Kaže kako ne vidi ni ‘mikroskopski prostor’ za bilo kakav oblik nezadovoljstva. “Politiku vodimo uvjereni da je ona dobra i zdrava za smjer Hrvatske i društvo i dobra za položaj hrvatske manjine u Srbiji. Neću se pretvoriti u komentatora tuđih intervjua i priopćenja, ja sam predsjednik Vlade i vodimo razumnu politiku i to ću raditi u budućnosti”, poručio je.

Ipak, nije odgovorio je li HVIDRA za njega ‘zatvorena priča’, prenosi N1.

Novinare je i zanimao komentar na nezadovoljstvo poslodavaca oko najavljenih izmjena zakona koji reguliraju mirovinski sustav. Plenković navodi kako su svi zakoni u javnom savjetovanju gdje će biti 15 dana, u listopadu na Vladi i kasnije u Saboru, a od prvog siječnja 2020. na snazi.

“Ono što ponavljam još jednom; prosječna dob života u EU je 70 godina, mislim da ćemo i mi to brzo ostvariti, zdravstveni sustav će biti bolji, prehrana bolja, s tim moramo voditi računa, ova odredba koja omogućuje da se temeljem dogovora rješava to pitanje (odlaska u mirovinu) je jako dobra i mislim da će i poslodavci biti zadovoljni”, rekao je.

Komentiraj