Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆ O AFERI SMS “Ovo izgleda sve gore i lošije”

Premijer Andrej Plenković u utorak je, nakon saborske rasprave o proračunu, za medije komentirao aktualne teme, među kojima i aferu SMS.

S Milijanom Brkićem, svojim dopredsjednikom u stranci, a koji je uključen u aferu SMS, kaže premijer, nije se čuo. “Očekujem da se afera rasvijetli do kraja. Što više informacija izlazi u javnost, to izgleda sve gore i sve lošije. Nisam istražitelj niti policija. Važno je da se utvrde činjenice. Bavimo se aferom u kojoj je jedna od glavnih tema bila fabrikacija. Ako se tim jedna skupina ljudi bavila duže vremena, onda je nužno da se rasvijetle te teme. Ja kao premijer nemam uvida u istragu. Imam dovoljno političkog iskustva da zadržim oprez, ali sve što se ovoga tiče postaje sve lošije i zahtijeva, po meni, daljnje korake”, poručio je premijer.

Dodao je da je s Brkićem o toj temi razgovarao kad je afera počela te da nakon toga nisu razgovarali o tome. Plenkocić kaže kako je svjeszan političke odgovornosti te da će se o tome politički raspraviti unutar stranke kada za to dođe vrijeme.

EKSKLUZIVNO Kako je Dinamo financirao falsifikatora Franju Vargu

Komentiraj