PLENKOVIĆ “Neka se IDS zapita što je radio zadnjih 30 godina”

Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u subotu je sudjelovao na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a, te je komentirao aktualne političke događaje.

Plenković navode predsjednika IDS-a Borisa Miletića da je guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar HDZ-a na Istru.

MILETIĆ “Guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar na Istru”

“Ako se IDS hoće igrati prebacivanja odgovornosti neka se zapitaju što su radili po temi Uljanika zadnjih 30 godina, a ne zadnjih 17 mjeseci, dokazivati radnicima, koji su nam najbitniji, da smo napravili iskorak, a Vlada SDP-a u kojoj je sudjelovao i IDS davali su jamstva za brodove koji nisu izgrađeni. To što prvi plan restrukturiranja nije bio održiv nije pitanje za Vladu nego za one koji su ga radili. Dokazali smo našu predanost brodogradilištima. Bilo je više kompanija koje su dolazile u data room i ostao je jedna potencijalni partner i ponuda za plan restrukturiranja, to smo već objasnili kakav bi bio utjecaj na porezne obveznike”, rekao je Plenković novinarima.

Dodao je kako treba biti spreman na sve opcije. Istaknuo je i kako se u čertvrtak nije čekalo s početkom sjednice Vlade kako bi saznali odluku suda o stečaju 3. maja.

Komentirajući predstojeće izbore za Europski parlament rekao je da se za promidžbu i kampanju ne koristi novac iz proračuna nego sredstva stranaka.

“Kao najsnažnija i najodgovornija stranka želimo da kampanja bude vidljivija, ako nemate sredstava nema tog načina da ljudi u širem smislu vide koje su to teme”, rekao je. Misli kako u Hrvatskoj proporcionalno imamo najmanje sredstava za promidžbu što povezuje s niskom izlaznosti na izbore za Europski parlament.

Na novinarsko pitanje oko imena na listi i hoće li na njemu biti i ministrica Gabrijela Žalac odgovora: “Svi vi koji prepisujete jedni druge pričekajte da objavimo listu pa ćete vidjeti, to što čitam što nekada pišete je zabavno, ali i netočno”, rekao je, prenosi njegove riječi N1.

Komentiraj