Plenković najavio ukidanje imuniteta članovima vlade za korupcijska djela

 

Premijer Andrej Plenković u pauzi od izlaganja u Saboru komentirao je dosadašnje događaje u sabornici.

Mandatar je poručio da je zadovoljan s onim što su predstavili. “Reflektira program onoga što će Vlada sutra i usvojiti”, rekao je novinarima, kako prenosi N1, Plenković.

Komentirao je kritike oporbe da su prekasno dobili program Vlade i da ga nisu stigli pročitati. “Uvijek je to tako u Saboru”, rekao je Plenković, dodavši da su sinoć Saboru poslali program i životopise ministara. “Sve je napravljeno na uobičajen način”, dodao je.

“Prije nego što sam ja počeo govoriti, bilo je barem 20 zahtjeva za repliku, znali su koji je naš izborni program, imali smo političku utakmicu, nema u ovom programu nekih iznenađenja koja su mogli čuti, ta teza mi je malo deplasirana”, nastavio je.

Poručio je da ga nitko od zastupnika nije izbacio iz takta. “Ima dosta ovih novih koji su prilično tankoćutni. Osjetljivi su. Vape za zaštitom potpredsjednika Sabora. Očvrsnut će oni, nije problem”, kazao je Plenković.

Što se tiče većine, Plenković je rekao da mu je dosta 76 ruku koje već ima. “Nikoga ne molim, ne vučem za rukav, apslolutno nitko u HDZ-u nije bio ovlašten niti ima bilo kakav mandat da razgovara s bilo kim drugim povrh ovih 76 osim mene, a ja nisam razgovarao ni s kim. Pokušaj da bilo tko to radi, to je no go. Onaj tko želi podržati ovu vladu može samoinicijativno, javno i transparentno, dapače”, rekao je Plenković.

Najavio je da će ukinuti imunitet članovima vlade samo za korupcijska djela.

Komentiraj