hina

PLENKOVIĆ: “Miran sam da ne mogu biti mirniji”

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu medijima u Sofiji gdje su, nakon 15 godina, lideri Europske unije i jugoistočne Europe usvojili Sofijsku deklaraciju kao okvir suradnje.

Upitan je za komentar novoobjavljenih mailova iz kojih proizlazi da se najmanje triput sreo s famoznom grupom Borg pod zapovjednicom Martinom Dalić čiji se dužnosnički boravak na Markovom trgu prekinuo u ponedjeljak neopozivom ostavkom.

“Nisam toliko danas pratio medije kao vi, ali jasno mi je o kakvom trendu i smjeru napada je riječ. Cijelu karijeru, politički život i društveni angažman baziram na čestitosti, poštenju. Miran sam da ne mogu biti mirniji.”

“Most je dao predstavnike. Neka to kaže gospodin Petrov, možda Grmoja ne zna. Bilo bi dobro da mu ovaj to kaže”, rekao je Plenković, upozoravajući na tadašnje teške okolnosti u Agrokoru.

“Normalno je da predsjednik Vlade zna što se događa, način na koji se mailovi prezentiraju je smišljen da se nekoga dovodi u sumnju. Ako imate izvanredne okolnosti, morate tražiti brza i efikasna rješenja”

“Niti jedan od tih mailova nisam vidio niti čitao.”

“Efekti zakona izuzetno dobri, zakon je prihvaćen u nizu zemalja”

“Svi mali opegeovi isplaćeni, mali i srednji dobavljači vrlo visok postotak plaćenog… Ajmo i to stavit na stol, sve dobro i sve loše i onda sve procijenit”

“Sad se svi ponašaju kao da je lani sve bilo u najboljem stanju”

“Liježem mirno, spavam mirno i budim se mirno.”

“Profiterstvo samnom i vladom nemaju veze.”, rekao je Plenković znojeći se u vreloj Sofiji.

 

 

Komentiraj