HINA/ Helena ŠUPRAHA

PLENKOVIĆ “Danas kreće isplata plaća radnicima Uljanika”

Uoči sjednice Vlade u Puli oko Uljanika, premijer Plenković održao je govor na svečanoj sjednici grada Pazina, a osvrnuo se i na problem brodogradilišta. Plenković je kazao kako će danas krenuti isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz.

“Mi ćemo danas nakon boravka u Pazinu otići u Pulu i posjetiti Uljanik. To je najkrupniji gospodarski problem Istre i jedan od najkrupnijih problema kojim se bavi Vlada. Tražit ćemo rješenje za održivost brodogradnje, ali mora biti na zdravim temeljima i na tržišnim načelima… Prvih pet godina članstva u EU je iza nas i sve se mora raditi na zakonit način, u skladu s europskim propisima. Dobra volja da se nastavi proizvodnja u Puli je tu, da nije tako ne bi Vlada dala jamstva u siječnju”, rekao je premijer, kako prenosi N1.

U izjavi novinarima ponovio je kako će, kao što je obećao radnicima i sindikatima Uljanika, danas krenuti isplata plaća za kolovoz te dodao da će na sjednici Vlade u Puli za širu javnost biti održana prezentacija o povijesti brodogradnje kao i o njenom stanju danas.

Komentiraj