Petrov o ukidanju izborne šutnje: “To je jedan relikt koji je ostao i u doba današnje tehnologije nema smisla”

Predsjednik Mosta Božo Petrov bio je gost Dnevnika Nove TV.  Na početku je upitan o kritikama Hrvatske gospodarske komore na račun Ministarstva gospodarstva i Ministarstva graditeljstva. Podsjetimo, iz HGK-a tvrde da su zbog dva ministarstva blokirane investicije u gradnju novih solarnih elektrana i vjetroelektrana vrijedne 1,3 milijarde eura.

“Mislim da se interesno nisu do kraja podijelili pa zbog toga investicije vjerojatno čekaju u Ministarstvu gospodarstva. Ključna stvar koju građani trebaju znati je da je HEP-ova mreža toliko slaba da ne može podnijeti sve te investicije”, rekao je za Novu TV.

“Nisu to uopće teške optužbe. Ako to nije tako, neka objave natječaje i neka se provedu investicije. Zašto bi inače, kako ste i sami rekli, prijateljska utvrda HDZ-a napadala HDZ-ovo ministarstvo?” dodao je.

Također je komentirao ideju Mosta da sva djeca dobiju dječji doplatak.

“To treba biti prava podrška obitelji za razvoj djece. Treba biti demografska mjera, a ne socijalna kategorija ili socijalna pomoć. Zato ćemo u utorak u saborsku proceduru poslati prijedlog prema kojem prvo dijete treba dobiti 100, drugo 120, treće 150, a četvrto i svako sljedeće dijete 180 eura”, rekao je.

“To košta 200 milijuna eura više nego što se sada izdvaja, a država je u posljednjih godinu dana, zbog toga što nije regulirala cijene, zaradila četiri milijarde eura više”, dodao je.

Na pitanje radi li se o populističkoj mjeri, odgovorio je:

“To uopće nije populistički. Ako želimo da nam država ima budućnost, to možemo samo ako imamo zdrave i brojnije obitelji”, rekao je.

Na pitanje zašto se Most zalaže za ukidanje izborne šutnje, Petrov odgovara:

“To je jedan relikt koji je ostao i koji u doba današnje tehnologije nema smisla. Njome se potiče da manje ljudi izađe na izbore. Mi pratimo izborne procese i predlažemo pravila da budu što bolji, otvoreniji i pravedniji.”

Što se tiče nadolazećih izbora, Petrov je rekao da će Most na njih izaći samostalno.

“Most vidi državu koja ne smije imati korupcije i klijentelizma, koja treba promicati slobodno tržište te balans prava poduzetnika i radnika, i državu koja štiti obiteljske vrijednosti. Svi koji je takvom vide slobodno nam se mogu pridružiti. Mislim da oko toga ne postoji kompromis“, rekao je predsjednik Mosta.

Na kraju je odgovorio na pitanje vidi li sebe kao kandidata za premijera.

“Tako jake ličnosti i tako kvalitetan klub zastupnika u Hrvatskom saboru nema nitko, tako da su to za nas slatke brige. Vidim u tome i sebe, ali vidim i druge. Tko će to biti, to ćemo odlučiti u Mostu”, ustvrdio je na kraju razgovora uživo.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner