Petrov o referendumu: “Nisam antivakser, ali Stožer nikome ne polaže račune”

Predsjednik Mosta Božo Petrov pojasnio je na N1 najavu Mosta da u prosincu počinju prikupljati potpise za dvije referendumske inicijative kako bi se o epidemiološkim mjerama odlučivalo dvotrećinskom većinom u Saboru. Žele, kaže, ukinuti “stožerokraciju”.

Most idući tjedan počinje prikupljati potpise za referendum o ukidanju covid potvrda

Upitan je li antivakser, odgovorio je niječno. “Nisam nikakav antivakser. Cijepio sam svoju djecu, predložio sam i svojim roditeljima, jer su u rizičnoj skupini, da se cijepe. Nisam antivakser niti Most jaše na valu nezadovoljstva. Ovo je od zadnjih pokušaja da kroz institucije, kroz poluge koje je dala demokracija, da konačno izmijenite određene stvari”, kazao je Petrov.

Istaknuo je da je Vlada imenovala tijelo koje je iznad naroda te da to tijelo donosi i provodi odluke, bez da ikome polaže račun. “Sada su te odluke postale besmislene i to je razlog zašto smo se uključili u ovu bitku.”

Kaže da Most ne iskorištava nezadovoljstvo građana. “Da nisu napravili ogromne podjele u društvu i glavni su motivatori i organizatori prosvjeda, mi ne bismo trebali voditi ovakvu inicijativu”.

“Znate koja je prva inicijativa, odnosno prijedlog zakonske inicijative bio od predsjednika Vlade prije nego je zabilježen ijedan slučaj covida u Hrvatskoj? Ljudi to zaborave, to je bilo prije skoro dvije godine. On je pozvao oporbu u Banske dvore i rekao da planira predložiti zakon, tražiti od nas podršku da on doslovno ukine ovlasti Sabora i da on kao Vlada predlaže i donosi, jer nas čeka teška situacija. Kad smo to odbili i kad je shvatio da ne može na takav način provesti diktaturu, on je zaobišao sustav. Danas je to Stožer. Kome Stožer polaže račun? Nikome”, rekao je Petrov.

Ponovno se osvrnuo na prosvjed protiv covid-potvrda i mjera. “Nije Plenković glup čovjek, mislite da nije mogao zatvoriti prosvjed? Pa i on kalkulira”, dodao je.

Komentiraj