HDZ-ov MINISTAR ZAŠTITE OKOLIŠA Tomislav Ćorić mjesec dana prije no što je Vlada donijela Odluku o povećanju naknade za obnovljive izvore energije na 10,5 lipa, donio je rješenje kojim se daje ‘zeleno svjetlo’ za projekt vjetroelektrane Krš-Pađane i time pobio rješenje

Oko 20 posto ili jedna petina ukupnih prihoda od naknade za obnovljive izvore energije, zbog koje će se od 1. rujna ove godine cijena električne energije povećati za otprilike 10 lipa po kilowattsatu, odlazit će na račun tvrke C.E.M.P. iz Donjeg Stupnika, nositelja projekta vjetroelektrane Krš-Pađene kod Knina. Preduvjet za to je da ta vjetroelektrana snage 142 MW bude izgrađena, što je svojim potpisom prije mjesec dana omogućio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, nakon što je Most prethodno isti stopirao.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakREAKCIJA NA PISANJE NACIONALA Mostovci vladu prozvali zbog nedostatka vizije i lošeg smjera
Sljedeći članakInteraktivna izložba “Croatia je Hrvatska” o 133 godine burne povijesti od 16. rujna u tunelu Grič
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.